b&b kamers

foto's bekijken

foto’s bekijken

Bij b&b Onder den Peerenboom kunt u gebruik maken van een kamer en twee appartementen. Het verschil tussen de appartementen en de kamer is dat de eerste groter zijn en een gescheiden woon en slaapgedeelte hebben. Bij zowel de kamer als de appartementen kunt u gebruik maken van onze jeu de boules baan, het picknick terras, een stukje varen in onze Canadese kano of als onderdeel van een arrangement gebruik maken van de Dutchtub®. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid en fietsen kunnen in een afgesloten ruimte wordengestald en eventueel worden opgeladen.

b&b kamer Het gerief

bed en breakfast kamer Het gerief bij Onder den Peerenboom

Het Gerief

bed en breakfast kamer Onder den Peerenboom

b&b kamer

Als u door de originele stalramen naar binnen kijkt dan ziet u eeuwenoude estrikken, de binten uit de oude hooikap en de originele daksporen als blikvangers in Het Gerief. Het volledig gerestaureerde berehok, vroeger het onderkomen van het mannetjesvarken, is de meest authentieke kamer van Onder den Peerenboom. De kamer is overigens vernoemd naar het aangrenzende buitentoilet dat door de eeuwen heen bewaard en gerestaureerd is. In het Het Gerief treft u comfortabele boxsprings van 2.10 meter aan en een eiken werkblad over de gehele breedte van de kamer. De b&b kamer is voorzien van airconditioning, en u heeft de mogelijkheid zelf een cappuccino, latte of espresso te maken met de Nespresso koffiemachine. Natuurlijk kunt u ook thee zetten of een frisdrank of gekoeld water uit de koelkast nuttigen(inbegrepen). Vanzelfsprekend treft u in de kamer een lcd smart-televisie aan en kunt u kosteloos gebruik maken van wifi.

b&b appartement Bleekveld

Badkamer in appartement Bleekveld bij bed en breakfast Onder den peerenboom

badkamer

Interieur appartement Rootland bij bed en breakfast Onder den Peerenmboom

interieur

Op het bleekveld bleekte de boerin vroeger de was. De was werd uitgelegd op een speciaal hiervoor bestemd kort gemaaid grasveld waarna de zon en zuurstof de gele kleur en achtergebleven geurtjes veranderde in witte, frisse lakens. Het bleekveld trof je voor bij de boerderij aan, reden waarom we het voorste appartement naar het bleekveld hebben vernoemd.

b&b Appartement Bleekveld heeft een gescheiden woon- en slaapkamer en ook badkamer en toilet zijn gescheiden ruimtes. Deze riante ruimte van 40 m2 biedt u de mogelijkheid uw eigen ritme aan te houden en bijvoorbeeld nog even heerlijk televisie te kijken of een boek te lezen terwijl de ander al lekker gaat slapen. Voor onze zakelijk gasten geeft het de mogelijkheid om comfortabel te ‘room-sharen’. Het appartement is uitermate geschikt om lekker te ‘cocoonen’ of als uitvalbasis voor een langer verblijf.

Bleekveld wordt verwarmd met vloerverwarming in de gietvloeren en beschikt over gescheiden airconditioning in slaapkamer en woonkamer. In de koelkast van de kitchenette vindt u verschillende frisdranken en gekoeld water (beiden inbegrepen). Ook kunt u een heerlijke cappuccino, latte of espresso (Nespresso) maken of een lekker kopje thee zetten. Als het weer het toelaat kunt u deze gebruiken op het terras dat zowel vanuit de slaap- als de woonkamer bereikbaar is.

b&b appartement Rootland

Appartement Rootland bij bed en breakfast Onder den Peerenboom

Rootland

Slaapkamer in appartement Rootland bij bed en breakfast Onder den peerenboom

slaapkamer

Het tweede en achterste appartement is genaamd naar een stukje land dat doorgaans ook achterop het erf werd gevonden: het rootland. Dit was een afgescheiden stukje land waarop hennep werd verbouwd voor de touwindustrie in Oudewater. De hennepvezels moesten enige tijd weken in de regen of in de sloot, een proces dat men ‘roten’ noemde. Dit gebeurde achterop het erf omdat het ongezond werk was waarbij een vervelende geur vrij kwam.

Het appartement heeft dezelfde indeling en kenmerken als Bleekveld maar dan gespiegeld: een gescheiden woon- en slaapkamer en ook badkamer en toilet zijn gescheiden ruimtes. Totaal oppervlakte van het appartement is 40 m2. Ook Rootland heeft een eigen terras en kijkt daarnaast aan de achterzijde uit over de polder. Het appartement is uitermate geschikt om lekker te ‘cocoonen’ of als uitvalbasis voor een langer verblijf.

b&b appartement Rootland wordt verwarmd met vloerverwarming in de gietvloeren en beschikt over gescheiden airconditioning in slaapkamer en woonkamer. In de koelkast van de kitchenette vindt u verschillende frisdranken en gekoeld water (beiden inbegrepen). Ook kunt u een heerlijke cappuccino, latte of espresso (Nespresso) maken of een lekker kopje thee zetten.

b&b algemeen

Voor zowel de kamer als de appartementen van bed en breakfast Onder den Peerenboom geldt:

icoon parkerenicoon magentronicoon kanoicoon hdtvicoon geen huisdierenicoon fietsentallingicoon doucheicoon beddenicoon bed 2.1icoon aircoicoon 2 personeniccon wifiiccon niet roken