Green Key

Gastenbrief Greenkey versie oktober 2013

MVO verklaring

logo-green-key

Green Key

Onder den Peerenboom werkt als enige bed & breakfast in Nederland volgens de standaarden van Green Key.  Dit is hét internationale keurmerk voor ondernemingen die serieus en controleerbaar bezig zijn met zorg voor milieu en omgeving in de bedrijfsvoering. Green Key verlangt dat ondernemingen substantieel meer aan milieuzorg doen dan de huidige wet- en regelgeving verlangt. Wij zijn er dan ook heel trots op dat wij deze manier van werken kunnen combineren met het 5 tulpen kwaliteitsniveau van Onder den Peerenboom, een combinatie waarvan er letterlijk maar één bestaat in Nederland! Een mvo accommodatie

Wat merkt u van Green Key vraagt u zich misschien af?

Alles!

energie zuinige comfortabele gietvloer

gietvloer

Uw kamer is heerlijk verwarmd door de vloerverwarming in de comfortabele gietvloeren die efficiënt warmte afgeven van het water dat wordt rondgepompt met pompen die 95% minder energie verbruiken dan reguliere pompen.

U wast uw handen zonder alles, inclusief uzelf, helemaal nat te spetteren en verbruikt hierbij minder dan de helft water dan bij een gemiddeld wasbakje!

U doucht onder een uitbundige straal die toch maar 40% van het water verbruikt van een normale douchekop, maar het gevoel geeft van een rainshower door de ingebouwde lucht-technologie.

U slaapt heerlijk uit onder fris fairtrade beddengoed waarmee de katoenboeren in Zuid-Amerika een eerlijke boterham hebben verdiend en hun product hebben geproduceerd zonder het gebruik van chemicaliën om het te bleken.

milieuvriendelijke verf en LED verlichting

acryl en LED

U heeft alle ruimte in de comfortabel ingerichte en aangekleede appartementen en kamer, die volledig zijn afgewerkt met materialen en bouwstoffen die geheel, gerecycled of eerder gebruikt zijn of indien nieuw de laagst mogelijke belasting voor het milieu betekenen. Deze bouwstoffen, van glas, tot hout, tot verf zijn allemaal gekeurd en gecertificeerd.

U eet het heerlijkste ontbijt van producten die wij zelf verbouwen of betrekken van de producenten in de directe omgeving: het brood, de eitjes, het fruit, de groenten, de kazen enz. Niet alleen halen wij het op de fiets maar veel belangrijker nog is dat het niet de wereld is rondgereisd om hier te komen!

Per saldo geniet u van uw welverdiende rust en plezier in alle comfort en doet u dit tegen een aanzienlijk lagere belasting van het milieu en de omgeving waarin we met elkaar leven en dat is toch mooi meegenomen!