Landgoed Linschoten

Louisehoeve Landgoed Linschoten

Louisehoeve Landschap Linschoten

Landgoed Linschoten is met 450 hectare, 14 monumentale boerderijen (onder andere Adrianahoeve, Louisehoeve, Wulverhorst, Hofstede Virtus Vincit), het Huis uit 1637 en het Parkbos het grootste aaneengesloten landgoed binnen de Randstad. Het beheer is sinds 1969 in handen van de Stichting Landgoed Linschoten die samen met drie vaste medewerkers en rentmeesterskantoor LBP Sight het beheer voert. De Stichting Landgoed Linschoten organiseert concerten, excursies en open dagen waarbij omwonenden en mensen van verder weg van harte welkom zijn het landgoed van binnenuit mee te maken.

Het Huis is al meer dan 100 jaar onbewoond. In het Parkbos heerst rust voor vogels en dieren. Er zijn meerdere momenten om Landgoed Linschoten van binnenuit te ervaren. Maandelijks zijn er rondleidingen door het Parkbos onder begeleiding van een gids. Tijdens sommige Open Monumentendagen zijn het Parkbos en het Huis te Linschoten te bezoeken. Langs de boerderijen van het landgoed zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet.

Twee weekenden per jaar, in het voor – en najaar, organiseert de Stichting klassieke concerten in de grote zaal van het Huis. Dan komt het Huis echt tot leven, als de schemering valt en u na afloop van het concert de met fakkels verlichtte oprijlaan weer afloopt kunt u terugkijken op een bijzondere belevenis.

Link naar de concertagenda

Link naar de website van Landgoed Linschoten

Bron: website Landgoed Linschoten