4 redenen om liever in een kuststof hottub te gaan!

D

e hout gestookte hottub voor buiten wordt steeds populairder. Bij aanschaf moeten kopers een keuze maken tussen een kunststof of een houten hottub. Bij Onder den Peerenboom kunnen gasten gebruik maken van een hout gestookte hottub. Ik leg in deze blog uit waarom wij kozen voor een kunststof uitvoering: het schoonmaken, het verplaatsen, het stookgedeelte en het design.

Reden 1: het schoonmaken van de hottub

Vraagt u zich eens af, of u in een warme hottub zou stappen wanneer u weet dat er de avond ervoor andere mensen in datzelfde water zaten? Zelfs als u ja zegt, zou het niet fijner zijn als er volledig nieuwe water in zit na een grondige schoonmaak van het bad?

Een houten hottub moet altijd vol blijven staan met water om lekkage te voorkomen. Dit betekent dat mensen steeds opnieuw in hetzelfde water gaan. Natuurlijk zijn er middelen om bacterievorming tegen te gaan en haren en andere vuil uit het water te filteren. Hiervoor worden middelen gebruikt zoals chloortabletten die we bij Onder den Peerenboom liever niet gebruiken. Zeker ook omdat deze toch op een zeker moment met het badwater ergens terecht zullen komen, en vaak is dit gewoon in de tuin, op het terras of in een slootje.

Reden 2: verplaatsen van de hottub

Het kunststof bad waar wij voor hebben gekozen, een Dutchtub, is licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen. Wij kunnen het bad dus voor onze gasten op het terras van hun appartement zetten, maar net zo goed ook midden in het weiland. Ook al laat je het bad doorgaans op dezelfde plek staan, is het nog steeds fijn het bad te kunnen draaien met de windrichting zodat de rook niet in je gezicht komt. Je kunt dit ook oplossen met een schoorsteen. Dan verlies je alleen de charme van het vuurtje en rook en as kunnen nog steeds neerslaan op je badwater.

Reden 3: het stookgedeelte van de hottub

Bij een hout gestookte hottub zit het stookgedeelte in het bad zelf. Voordeel daarvan is dat het water doorgaans iets sneller warm is. Bij de Dutchtub zit het stookgedeelte aan de buitenzijde. Hierdoor is er, rondom, aanzienlijk meer plaats over in het bad. Bijkomende aardigheid is dat het stookgedeelte in de Dutchtub zich ook leent om er met een wok op te koken – voor de echte enthousiastelingen!

Reden 4: Dutchtub is een oerhollands design

De Dutchtub is bedacht door een jonge Nederlandse ontwerper en wordt gemaakt door de firma Weltevree die naast de Ducthtub nog veel meer prachtige ontwerpen hebben. De baden worden met de hand gemaakt en genummerd. Onze Dutchtub met nummer 0773 hebben we laten maken in onze huiskleur ‘winterpeer’.

Ons schoonmaakprotocol voor de Dutchtub

Voordat u bij Onder den Peerenboom in de Dutchtub staat hebben wij het volgende voor u gedaan om er zeker van te zijn dat u in een schoon bad stapt:

  1. Na gebruik laten wij het bad altijd helemaal leeglopen. We doen dit met een gerust hart omdat we geen chemicaliën, etherische oliën en dergelijke gebruiken. Het is gewoon water

  1. Vervolgens spuiten we de verwarmingsspiraal  en de waterslang door met stromend water. Vaak verzameld zich in die leidingen zand, haar, en ander vuil. Dit laten we vervolgens ook weer weglopen.

  1. Nu bad en leidingen leeg zijn maken we het de Dutchtub  schoon met microvezel doeken en ecologische groene zeep. De doeken worden gespoeld in en emmer en het afvalwater gaat in het riool.

  1. De laatste stap is om de Dutchtub na te wrijven met schone doeken en alleen heet water zodat de zeepresten ook weg zijn. Nu gaat het deksel er op, wat er pas weer afgaat als er nieuw, schoon water in zit.

Een heerlijk avond in een houtgestookte hottub

Onze gasten zitten gemiddeld  2,5 uur in de schone Dutchtub. Je zit heerlijk buiten, offline, met een vuurtje, samen kijkend naar de sterrenhemel, en luisterend naar de vogels. Een fijn fles wijn een een goed gevulde borrelplank maken het extra aangenaam. Het is, net als bij een sauna, wel belangrijk af en toe heel even af te koelen en om flink water te blijven drinken!