Drie smaken van IJsselstein!

V

anuit Onder den Peerenboom is IJsselstein goed met de fiets te bereiken, en parkeerruimte voor de auto is er ook ruim voldoende. Hoewel er een keur aan restaurants is in IJsselstein zijn er drie plekken die we graag met u delen omdat wij er tot nu toe altijd enthousiast over zijn.

N.b.: als gevolg van Covid-19 en daarbij horende maatregelen zoals lockdowns en sluiting van de horeca kan het zijn dat de onderstaande restaurants gesloten zijn, andere openingstijden hebben en de markt verplaatst is. Controleer dit op de website van de restaurants.

Koffie met ouwe taart bij Marcus

De vrijdagavond is een goed moment om even IJsselstein in te gaan. Dan is daar namelijk de grootste avondmarkt van de provincie Utrecht!Wanneer u over de markt loopt dan vindt u ongeveer halverwege Marcus. Bij een kop koffie kunt u daar de originele ‘ouwe taart’ bestellen. Ouwe taart is een appeltaartje dat door Marcus is bedacht en inmiddels op veel meer plekken in Nederland bij de koffie te bestellen is. Van de opbrengst van het taartje wordt een deel afgestaan o.a de Zonnebloem en Stichting Met je hart. Dit zijn stichtingen die zich inzetten in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. Als dat geen fijne bakkie is! Trouwens, neem op de weg terug wat tapas mee uit Tapas La Cosina, die bekend staat als de maker van de beste Paella van Nederland, voor als u straks terug bent in uw appartement.

Bitterballen bij Rivers Marnemoende

Rivers Marnemoende is een restaurant in de gelijknamige jachthaven aan de Hollandsche IJssel. Het restaurant heeft een geweldig terras met uitzicht over de haven en de rivier. Wat wij graag doen is een fluisterboot huren en daarmee over de Hollandsche IJssel naar Monfoort varen. Dat is een mooie tocht van iets meer dan een half uur tussen het riet door, langs weilanden en soms prachtige achtertuinen. Daar meren we dan even aan om heerlijk ijs te eten bij Daan’s ijssalon. Terug bij Marnemoende is het daarna heerlijk toeven op het terras bij de ondergaande zon met een drankje en bitterballen. Afhankelijk van het weer blijven we soms ook plakken en eten we heerlijk buiten.

Gestoomd ei bij Insho

Inscho is ons favoriete sushi & grill restaurant in IJsselstein. Het restaurant zit helemaal aan het einde van de winkelstraat, en dus niet meer in de gezellige drukte. Voordeel is wel dat je er goed kunt parkeren en Insho heeft een eigen gezellige binnenplaats om in de zomer buiten te eten Verwacht niet een all you can eat restaurant maar een menukaart met gerechten die je naar keuze kunt bestellen. Heerlijke grill gerechten, teppanyaki en geweldige sushi. Ook op de kaart staat ons favoriete gerecht: chawanmushi! Voor dit gerecht worden ei, kip, garnaal en paddestoelen gestoomd (mushi) in een speciale kom daarvoor, een chawan. Heerlijk!